450 jaar Gasthuis Leeuwenbergh

In 2017 is het precies 450 jaar geleden dat Gasthuis de Leeuwenbergh werd gebouwd met het geld uit de erfenis van de rijke Agnes van Leeuwenberch. Om dit 90ste lustrum te vieren organiseren we twee bijzondere evenementen op 5 en 7 oktober a.s.. U bent van harte uitgenodigd!

5 oktober 2017

‘Laat-middeleeuws’ diner met muziek en dans

Tijdens dit feestelijke ‘diner-met-banquette’ wordt u culinair en cultureel ondergedompeld in de wereld van de late middeleeuwen, de periode waarin stichteres van ons gasthuis, Agnes van Leeuwenbergh, leefde. De keukenbrigade van Oud London laat zich voor deze gelegenheid inspireren door het feestmaal dat Keizer Karel V in tijdens zijn bezoek aan Utrecht in 1546 kreeg aangeboden. Gasthuis Leeuwenbergh wordt omgevormd tot middeleeuwse eetzaal, compleet met o.a. lange tafels, aardewerken kannen dunbier en authentieke ‘broodborden’.

Tijdens het diner krijgt u laat-middeleeuws vertier van hoog niveau voorgeschoteld. Zo zullen de muzikale intermezzi verzorgd worden door ensemble Carole et Brullare, met ondermeer de wereldberoemde sopraan Charlotte Margiono. Daarnaast zal het feest worden opgeluisterd met authentieke dansvoorstellingen door Fiori di Folia, onder leiding van historisch dansspecialiste Dorothee Wortelboer.

Aanvang: 20.00 uur
Prijs p.p. inclusief drank: € 100,-

Reserveren

7 oktober 2017

Luce Serene – jubileumconcert door Holland Baroque

1567 was tevens het geboortejaar van Monteverdi die als componist de overgang van Renaissance naar Barok belichaamt. Holland Baroque stelt samen met een aantal zangers een muzikaal programma samen, dat totaal in het plaatje past van 450 jaar Leeuwenbergh. Met muziek van toen tot nu. Van Monteverdi, Nederlandse, Franse en Duitse componisten en muziek die daarop gebaseerd is. Een rijke historie waar Holland Baroque, samen met gespecialiseerde barokzangers, de hoogtepunten probeert te vatten in een muzikale bloemlezing.

Aanvang: 20.00 uur
Prijs: € 35,-

Reserveren