450 jaar Gasthuis Leeuwenbergh

In 2017 is het precies 450 jaar geleden dat Gasthuis Leeuwenbergh werd gebouwd met het geld uit de erfenis van de rijke Agnes van Leeuwenberch. Om dit 90ste lustrum te vieren organiseerden we een concert op 7 oktober a.s..

Wegens omstandigheden is het ‘laat-middeleeuws diner’ op 5 oktober uitgesteld. Als u hiervoor gereserveerd heeft ontvangt u bericht en restitutie van uw aankoopbedrag.

7 oktober 2017

Luci Serene – jubileumconcert door Holland Baroque

In 1567 werd ook Claudio Monteverdi geboren. Deze componist wordt gezien als de grondlegger van de klassieke muziek. Holland Baroque laat 450 jaar Leeuwenbergh horen met muziek van Monteverdi en tijdgenoten zoals Falconieri, Cavalli en Purcell. Topsolisten zijn Maria Keohane, en Benedikt Kristjánsson, bekend van de Matthäus-Passion van Reinbert de Leeuw. Het ensemble is een levendige ambassadeur voor oude muziek en ontving diverse prijzen voor zijn innovatieve voorstellingen. Met de mooiste muziek uit de 17e eeuw belooft Holland Baroque precies dát te doen waarvoor het op handen wordt gedragen: verbazen met het beste van wat de barok te bieden heeft. Barok is nu.

Aanvang: 20.00 uur (programma zonder pauze – meet & greet met de musici na afloop)