Contact en route

Gasthuis Leeuwenbergh 
Servaasbolwerk 1a
3512 NK Utrecht

Voor evenementen, uitvaarten of vragen over Concertlab en de locatie
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om in Gasthuis Leeuwenbergh iets te organiseren, heeft u vragen over ConcertLab, of heeft u vragen over de locatie? Dat kan! U vindt alle informatie bij onze partner op de website leeuwenbergh.me.

Voor Stichting Gasthuis Leeuwenbergh

Voor vragen over de stichting kunt u terecht bij: contact@leeuwenbergh.org

Routebeschrijving Leeuwenbergh

Openbaar vervoer (voorkeursvariant) (15 minuten)

Vanaf treinstation Utrecht Centraal loopt u naar het Busstation stadsvervoer. Hier neemt u Stadsbus 2 richting CS – Museumkwartier VV. De bus rijdt ongeveer om het kwartier.

U stapt uit bij het Universiteitsmuseum Utrecht. Leeuwenbergh is van hieruit op ongeveer 5 minuten loopafstand. U loopt richting de Domtoren en slaat bij de Zuilenstraat rechtsaf. Deze straat loopt u uit. Wanneer u op de Nieuwegracht komt, steek u deze over en gaat de Schalwijkstraat in. Aan het einde van deze straat ziet u aan uw rechterhand Leeuwenbergh.
De ingang bevindt zich aan het Servaasbolwerk 1a.

Wandelroute vanaf treinstation Utrecht Centraal (20 minuten)

Volg de borden van de museumkwartierroute. U komt op deze route door in Hoog Catharijne de uitgang in het Godebaldkwartier (bij de Albert Heijn) te nemen. Eenmaal buiten slaat u linksaf en steekt u de Catharijnesingel over. Vervolgens loopt u richting Domtoren. Na de Domtoren gaat u rechtsaf de Lange Nieuwstraat in. Aan de linkerkant van de Lange Nieuwstraat bevindt zich na museum het Catharijneconvent (+/- 200 meter) de zijstraat Zuilenstraat, hier slaat u linksaf. Deze straat loopt u uit. Wanneer u op de Nieuwegracht komt, steek u deze over en gaat de Schalwijkstraat in. Aan het einde van deze straat ziet u aan uw rechterhand Leeuwenbergh. De ingang bevindt zich aan het Servaasbolwerk 1a.

Per auto/motor

Leeuwenbergh ligt in het zuidelijk deel van het Museumkwartier, net binnen de stadssingels.
Voor een actuele routebeschrijving kunt u kijken op www.utrecht.nl/bereikbaar of op http://route.anwb.nl.

Parkeren

De dichtstbijzijnde parkeergarage Kruisstraat, gelegen achter de Stadsschouwburg. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar Leeuwenbergh.

Parkeren kunt u ook rondom de singel en in de binnenstad. De binnenstad van Utrecht is niet goed bereikbaar met de auto. Ook zijn de parkeerplekken schaars en is parkeren duur. Wij raden u dan ook aan met het openbaar vervoer of op de fiets te komen. In Utrecht kan men overal met munten en vaak met een chipknip betalen, op zondag met uitzondering van koopzondagen is het echter gratis parkeren in de directe omgeving van het Museumkwartier.

Museumkwartier 
In het Museumkwartier staan voornamelijk vergunninghouders. Op het Lepelenburg zijn enige parkeerplaatsen.

Maliesingel & Maliebaan
Aan de overkant van de singel kan men op de Maliesingel meestal en op de Maliebaan vrijwel altijd een parkeerplaats vinden.

Parkeergarages 
– Springweggarage
De garage is 7 dagen 24.00 uur per dag geopend. De Springweggarage ligt op 15 min. loopafstand. Vanuit de parkeergarage uitgang Oudegracht loopt u via de Strosteeg naar de Oudegracht u gaat naar rechts en u loopt links over de brug de Hamburgerstaat in, bij de 1e kruising gaat u rechtsaf de Lange Nieuwstraat in. Aan de linkerkant van de Lange Nieuwstraat bevindt zich de zijstraat Zuilenstraat, hier slaat u linksaf. Deze straat loopt u uit. Wanneer u op de Nieuwegracht komt, steek u deze over en gaat de Schalwijkstraat in. Aan het einde van deze straat ziet u aan uw rechterhand Leeuwenbergh. De ingang bevindt zich aan het Servaasbolwerk 1a.
– Kruisstraatgarage
De garage is 7 dagen 24.00 uur per dag is geopend. De Kruisstraatgarage ligt op 10 min. loopafstand. Vanuit de parkeergarage loopt u naar rechts de Kruisstraat uit en steekt de Nachtegaalstraat over. U volgt de singel en loopt de tweede brug naar rechts over. Aan uw linkerhand ziet u Leeuwenbergh liggen. De ingang bevindt zich aan het Servaasbolwerk 1a.

Gratis parkeren
Het is een wandeling van 1,5 kilometer naar de Sterrenwijk (straten parallel aan de Venuslaan in De Wijk Oost), de dichtsbijzijnde parkeergelegenheid zonder parkeergeld.