Kerstnacht in Gasthuis Leeuwenbergh

De Stichting Gasthuis Leeuwenbergh organiseert jaarlijks op kerstavond 24 december de “Kerstnacht”. Tijdens deze kerstavondviering nodigt de stichting een musicus of ensemble uit voor een stemmig concert, waarna gezamenlijk een glas Glühwein wordt gedronken. De Kerstnacht in Gasthuis Leeuwenbergh is gratis toegankelijk. Online reserveren vooraf is echter verplicht.

Wilt u op de hoogte blijven van de Kerstnacht of één van de andere evenementen van de stichting, schrijf dan in als vriend!

Terugblik kerstnacht 2023

Ook in 2023 was u weer van harte welkom! De afeglopen editie van de Kerstnacht wordt weer een heel bijzondere: de internationaal vermaarde toppianiste Anna Federova nam haar muzikale vrienden mee voor muziekuitvoeringen op het allerhoogste niveau. De Amerikaanse bestsellerschrijver (winnaar Pulitzer Prize 2020) Benjamin Moser zal vertellen over zijn nieuwste boek ‘De wereld op zijn kop – ontmoetingen met de Hollandse meesters’ en dichteres Mia You levert een bijzondere bijdrage met poëzie. Kortom: een avond om naar uit te kijken!

Eerdere edities van de Kerstnacht

2022 – Na enkele jaren waarin de traditionele Kerstnacht wegens omstandigheden geen doorgang kon vinden konden we in 2022 weer als vanouds een Kerstnacht vieren. Hiervoor was uitgenodigd het talentvolle Viride Kwartet, een strijkkwartet bestaande uit jonge aanstormende talenten.

Eerdere optredens werden verzorgd door o.a. Ralph Rousseau Meulenbroeks, Matangi Quartet, Le Concert du Trianon, Holland Baroque en andere ensembles.