Voorstellingen en concerten

Naast locatie voor zakelijke en particuliere evenementen is Gasthuis Leeuwenbergh vooral bekend en geliefd als concertpodium voor klassieke muziek, jazz, pop en andere “kleinkunst”. In de jaren 2008 – 2014 fungeerde Leeuwenbergh als “kleine zaal” voor Muziekcentrum Vredenburg (thans TivoliVredenburg). Vele bekende artiesten uit binnen- en buitenland traden er reeds op. De akoestische eigenschappen van de zaal zijn geoptimaliseerd met speciale panelen waardoor akoestische muziek uitstekend tot zijn recht komt.

Klassieke concerten

Voor de wereldberoemde Utrechtse festivals als Festival Oude Muziek, het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours en het International Kamermuziek Festival Utrecht is Gasthuis Leeuwenbergh een geliefde festivallocatie. De akoestiek leent zich uitermate goed voor barokmuziek, kamermuziek, pianorecitals en vocale muziek. Leeuwenbergh is ook uitermate geschikt voor masterclasses, mini-festivals, cd-presentaties etc.

Popmuziek, jazzmuziek, wereldmuziek

Ook in de popwereld is Leeuwenbergh een geliefd podium. De grote publieksfestivals als Le guess who? en Summer Darkness gebruikten het als festivallocatie. Ook tijdens de jaren dat Leeuwenbergh als kleine zaalpodium van Muziekcentrum Vredenburg fungeerde klonk er een diversiteit aan stijlen. Vanwege de intimiteit van de locatie en de akoestiek leent de zaal zich goed voor semi-akoestische pop, jazz en wereldmuziek.